HOE VINDT U ONZE WEBSITE?
 

Stg.Lobi Paramaribo is van maandag t/m zaterdag geopend voor het publiek.

De openingstijden zien er als volgt uit
ma, wo, do en vr:
07.15 – 15.00 u.
di: 07.15 – 18.30 u.
za: 08.00 - 12.00 u.
Let wel:
De aanmeldtijd voor de kliniek is wel één (1) uur voor sluiting. Dokterscontrole, borst- en prostaatonderzoek kan alleen op afspraak. Dit kan ook telefonisch.


Condoom Automaten op Adek

Stichting Lobi en ADEK werken samen om te voorkomen dat onze jongeren besmet raken met HIV en daardoor naast het persoonlijk leed, verloren gaan voor de opbouw van ons geliefd Suriname.

Op woensdag 30 juni 2005 worden daarom 7 condoom automaten op het ADEK complex in gebruik genomen. HIV blijkt zich vooral onder de jeugd te verspreiden. Het besmet raken van deze jongeren heeft ernstige gevolgen voor de opbouw van Suriname. De kosten verbonden aan het gezond houden van deze jongeren zijn groot en de opportunity kosten, het feit dat jongeren die komen te overlijden aan AIDS geen bijdrage meer leveren aan de opbouw van Suriname zijn nog groter.

Suriname kan beslist niet de kant op gaan als sommige Afrikaanse landen waar de economie een duidelijke teruggang vertoont vanwege afgenomen economische activiteit, omdat ze hun jongeren kwijtraken aan AIDS. Suriname is nog in een fase waarin het gebeuren hiervan op grote schaal kan worden tegengegaan. Echter het kijken naar het probleem maar niet handelen, geen bescherming bieden aan mensen die risico lopen zal negatieve gevolgen hebben die door meerdere generaties van Suriname gevoeld zal worden.

Om dit te voorkomen propageert Lobi het preventie ABC: Zeg gerust nee als je nog niet of geen seks wilt hebben. Dat is volwassen gedrag. Heb één partner en hou je beide aan één partner. Degenen die meerdere partners hebben, of om welke reden dan ook een nieuwe seksuele partner hebben, gebruik altijd, bij elke omgang een condoom. Als je dat nu goed vindt of niet, jonge mensen zijn vaak nog aan het zoeken naar een juiste partner en lopen daarbij het risico besmet te raken. Jongeren, Tan Libi, neem geen risico voor je eigen leven en bescherm anderen die je lief hebt tegen pijn en verdriet en bescherm ook Suriname tegen ernstige achteruitgang. Hou je aan het ABC van de preventie, gebruik de automaten wanneer nodig en gebruik ze op de juiste manier.

Libi Wan Verantwortu Lobi Libi.