HOE VINDT U ONZE WEBSITE?
 

Stg.Lobi Paramaribo is van maandag t/m zaterdag geopend voor het publiek.

De openingstijden zien er als volgt uit
ma, wo, do en vr:
07.15 – 15.00 u.
di: 07.15 – 18.30 u.
za: 08.00 - 12.00 u.
Let wel:
De aanmeldtijd voor de kliniek is wel één (1) uur voor sluiting. Dokterscontrole, borst- en prostaatonderzoek kan alleen op afspraak. Dit kan ook telefonisch.


Zika Virus

Het ZIKA virus grijpt om zich heen.

ZIKA is een virus ziekte die wordt overgedragen door de Aedes Aegypyti muskiet.
Deze muskiet brengt ook Dengue en Chikungunya over. Het ziektebeeld van zika verloopt over het algemeen vaak licht waardoor er in het begin niet veel aandacht aan werd gegeven.

Ondertussen is gebleken dat het virus ernstige gevolgen heeft voor de ongeboren vrucht als een zwangere ZIKA krijgt. In Brazilië zijn meer dan 5000 baby’s geboren met een te klein hoofd (microcefalie).Deze baby’s zullen voor hun leven achterblijven in hun ontwikkeling.

In navolging van Brazilië heeft ondertussen het Ministerie van Volksgezondheid in Suriname ook het advies gegeven dat vrouwen hun voorgenomen zwangerschap uitstellen totdat de
ZIKA-uitbraak of epidemie onder controle is.

Stichting Lobi werkt al meer dan 47 jaren op het gebied van Seksuele en Reproductieve
gezondheidszorg waaronder ook Family Planning. Stichting Lobi heeft dan ook heel veel
ervaring en expertise met family planning methoden. Deze ruime ervaring en expertise wil Lobi inzetten om het beleid van het ministerie te ondersteunen.
Dit om het risico op het aantal baby’s dat geboren zou kunnen worden met afwijkingen
vanwege het ZIKA-virus te helpen minimaliseren.

Wij kunnen een ieder die daar behoefte aan heeft met raad en daad bijstaan bij de keuze van een passende methode om de zwangerschap uit te stellen. Zo kan bv blijken dat bij vrouwen met een verhoogde bloeddruk de pil niet de juiste keuze is en dan kan samen met u gekeken worden welke andere methode (de prikpil, het condoom of het spiraaltje) wel veilig is.
Deze methoden zijn volledig omkeerbare vormen van anticonceptie, dat betekent dat u bij het stoppen van de methode gewoon weer zwanger kunt worden.

Wilt u meer weten, geef ons een belletje, mail of loop langs.

Drs. U. Elliot Arts
Hoofd Medische Dienst Stichting Lobi