HOE VINDT U ONZE WEBSITE?
 

Stg.Lobi Paramaribo is van maandag t/m zaterdag geopend voor het publiek.

De openingstijden zien er als volgt uit
ma, wo, do en vr:
07.15 – 15.00 u.
di: 07.15 – 18.30 u.
za: 08.00 - 12.00 u.
Let wel:
De aanmeldtijd voor de kliniek is wel één (1) uur voor sluiting. Dokterscontrole, borst- en prostaatonderzoek kan alleen op afspraak. Dit kan ook telefonisch.


Doelstellingen en Strategieën

Stichting Lobi is een particuliere organisatie die zich tot doel heeft gesteld:

De kwaliteit van het leven in Suriname te verbeteren, door verbetering van de gezondheid van in het bijzonder vrouwen en kinderen.

Dit gebeurt door het bevorderen van verantwoord ouderschap en reproductieve gezondheid en is gebaseerd op respect voor het menselijk leven, menselijke waardigheid en versterking van het gezin.

Zoals eerder vermeld is Stichting Lobi in 1968 opgericht. In eerste instantie werd in de directe vraag naar hulp van met name vrouwen, middels een gezins- planning kliniek voorzien. Daarnaast werd gestart met doelgerichte informatie en voorlichting om het belang van verantwoord ouderschap en sexuele opvoeding in de gemeenschap uit te dragen.


Seksualiteit is een basiselement in het leven van ieder mens; elk individu moet daarom de mogelijkheden krijgen hieraan op een plezierige en verantwoorde wijze uiting te geven.

Stichting Lobi erkent het recht van een ieder om aan gezinsplanning te doen en probeert met behulp van haar aktiviteiten dat informatie, educatie en hulpverlening voor een ieder beschikbaar zijn.
In de rol van Stichting Lobi, haar strategiëen en aktiviteiten is te zien dat gezinsplanning in Suriname niet meer als een basis mensenrecht hoeft te worden bepleit.