HOE VINDT U ONZE WEBSITE?
 

Stg.Lobi Paramaribo is van maandag t/m zaterdag geopend voor het publiek.

De openingstijden zien er als volgt uit
ma, wo, do en vr:
07.15 – 15.00 u.
di: 07.15 – 18.30 u.
za: 08.00 - 12.00 u.
Let wel:
De aanmeldtijd voor de kliniek is wel één (1) uur voor sluiting. Dokterscontrole, borst- en prostaatonderzoek kan alleen op afspraak. Dit kan ook telefonisch.


Mannen Condoom

Voorbehoedmiddelen en methoden, ook anticonceptie genoemd, zijn manieren om een zwangerschap te voorkomen en zijn er voor zowel de man als de vrouw.

We kennen voor de vrouw als middel: het vrouwencondoom, de pil, de prikpil, het spiraaltje en pessarium en voor de man zijn er condooms. Ze kunnen samen ook zaaddodende middelen gebruiken of een van de natuurlijke methoden toepassen.Voor zowel de man als de vrouw is de methode van sterilisatie mogelijk.

Het condoom

Voorbehoedsmiddelen en methoden, ook anticonceptie genoemd, zijn manieren om een zwangerschap te voorkomen en zijn er voor zowel de man als de vrouw.

Het condoom is een zakje van heel dun rubber, dat bij de man over de stijve penis moet worden uitgerold. Als hij klaarkomt wordt het zaad opgevangen door het condoom, zodoende kunnen de zaadjes niet in de vagina terechtkomen. Er kan dan geen bevruchting plaats vinden en daardoor ook geen zwangerschap.

Voor zowel het voorkomen van zwangerschap als SOI is het heel belangrijk dat een condoom bij elke omgang wordt gebruikt, en het voordat de penis contact heeft met de vagina wordt uitgerold. Na de omgang wordt het condoom voorzichtig van de penis afgerold , een knoop erin en weggegooid.

Een condoom is voor eenmalig gebruik.

Nadelen:

  • Sommige mensen zien het omdoen van een condoom als een nadeel omdat het zou hinderen als je aan het vrijen bent.
  • De zin in het vrijen minder worden.


Voordelen:

  • Geen risico voor de gezondheid.
  • Het is goedkoop en makkelijk te vinden.
  • Biedt bescherming tegen zwangerschap en SOI inclusief HIV / AIDS.


Mogelijke bijverschijnselen of klachten.
Het kan voorkomen dat er bij een man of vrouw irritatie optreedt bij de geslachtsorganen als ze een condoom gebruiken.
Sommige mensen zijn ook gevoelig voor het rubber, of het glijmiddel dat het bevat, waardoor er een allergische reactie komt bv. jeuk, branderigheid, roodheid.

Wie kan het condoom gebruiken?
Iedereen die sexuele omgang heeft en niet zwanger wil worden of geen sexueel overdraagbare aandoening wil krijgen kan een condoom gebruiken. Voor een condoom hoef je niet naar de dokter te gaan, geen recept te hebben en het is redelijk goedkoop en makkelijk te verkrijgen.

Als je het risico loopt op een sexueel overdraagbare aandoening, omdat jij en/of je partner met meerdere mensen vrijt, dan is het gebruik van condoom zeker aan te raden.