HOE VINDT U ONZE WEBSITE?
 

Stg.Lobi Paramaribo is van maandag t/m zaterdag geopend voor het publiek.

De openingstijden zien er als volgt uit
ma, wo, do en vr:
07.15 – 15.00 u.
di: 07.15 – 18.30 u.
za: 08.00 - 12.00 u.
Let wel:
De aanmeldtijd voor de kliniek is wel één (1) uur voor sluiting. Dokterscontrole, borst- en prostaatonderzoek kan alleen op afspraak. Dit kan ook telefonisch.


Postinor1

Postinor1

De Postinor1 tablet bevat een synthetisch groengeel hormoonachtige actieve substantie, genaamd levonorgestrel. Postinor1 is een via de mond in te nemen nood anticonceptie. Het kan een zwangerschap helpen voorkomen indien het binnen 72 uren (3 dagen) na onbeschermde seks wordt ingenomen of indien een anticonceptiemethode niet heeft gewerkt of indien de gebruikte methode van anticonceptie niet veilig werd beschouwd.

De Postinor1 tablet kan op elke dag van de menstruatiecyclus worden gebruikt.Volgens schattingen voorkomt Postinor1, 84% van verwachte zwangerschappen indien zij binnen 72 uren na de onbeschermde omgang wordt ingenomen. Indien u niet zeker bent van het bepalen van het moment van de onbeschermde omgang of indien u langer dan 72 uren van tevoren binnen dezelfde menstruatiecyclus onbeschermde omgang heeft gehad, kan conceptie hebben plaatsgevonden. Behandeling met Postinor1 kan in dit laatstgenoemde geval eventueel geen effect hebben om een zwangerschap te voorkomen.Postinor1 wordt alleen bij noodgevallen gebruikt, indien u denkt dat u vaker anticonceptie nodig zult hebben dient u gebruik te maken van de pil of een andere anticonceptiemiddel.

Wanneer kan je Postinor1 gebruiken om een zwangerschap te voorkomen?

  • Als het condoom kapot is gegaan.
  • Als je één of meerdere keren je anticonceptie pillen bent vergeten in te nemen.
  • Als je geen enkele veilige anticonceptie methode hebt gebruikt.
  • Als je emotionele redenen hebt,bijvoorbeeld als je het slachtoffer bent geweest van verkrachting.


Voordat u Postinor1 inneemt
Neem postinor1 niet in:

  • indien u allergisch bent voor de levonorgestrel of één van de andere bestanddelen van het preparaat.
  • Indien u zwanger bent.


Hoe Postinor1 te gebruiken. De Tablet dient uiterlijk 72 uur (3 dagen) na onbeschermde seksuele omgang te worden ingenomen.Indien u binnen 3 uur na het innemen van de tablet overgeeft,dient u direct een ander tablet in te nemen.Na het innemen van Postinor1 wordt er aanbevolen om toch een condoom te gebruiken tot de volgende menstruatieperiode begint.Bij het gebruik van Postinor1 kan men toch van de reguliere hormonale anticonceptie (de pil) gebruik maken.

Mogelijke bijwerkingen

  • Onregelmatige bloeding
  • Misselijkheid
  • Pijn in de onderbuik en hoofdpijn


Postinor1 is geen abortuspil Voor meer gedetailleerde informatie bezoek dan de Stichting