HOE VINDT U ONZE WEBSITE?
 

Stg.Lobi Paramaribo is van maandag t/m zaterdag geopend voor het publiek.

De openingstijden zien er als volgt uit
ma, wo, do en vr:
07.15 – 15.00 u.
di: 07.15 – 18.30 u.
za: 08.00 - 12.00 u.
Let wel:
De aanmeldtijd voor de kliniek is wel één (1) uur voor sluiting. Dokterscontrole, borst- en prostaatonderzoek kan alleen op afspraak. Dit kan ook telefonisch.


Prik Pil

Voorbehoedmiddelen en methoden, ook anticonceptie genoemd, zijn manieren om een zwangerschap te voorkomen en zijn er voor zowel de man als de vrouw.

De prikpil is een voorbehoedmiddel dat middels een injectie wordt toegediend. Het bevat een hormoon die o.a. ervoor zorgt dat er geen eicellen rijp worden. Hierdoor vindt er geen eisprong plaats. Zodoende ook geen bevruchting. De eerste injectie wordt tijdens de menstruatie toegediend, en wordt steeds om de 3 maanden herhaald.

De voordelen van de prikpil zijn:

  • De vrouw hoeft niet voortdurend maatregelen te treffen.
  • Het is zeer betrouwbaar.
  • Het heeft geen invloed op de productie van borstmelk.


De nadelen van de prikpil zijn:

  • In het begin kan veel en onregel- matig bloedverlies voorkomen.
  • Het is mogelijk dat de vrouw in gewicht toeneemt.
  • De vruchtbaarheid kan langzaam terugkeren.
  • Het middel biedt geen bescherming tegen SOA's, waaronder AIDS.
  • Mogelijke bijverschijnselen of klachten.


De eerste maanden kunnen er onregelmatige bloedingen optreden, waarna het helemaal kan wegblijven De menstruaties blijven onregelmatig optreden, indien deze al onregelmatig was Verschijnselen die lijken op zwangerschap zoals lusteloosheid, slaperigheid, neerslachtigheid kunnen optreden De vrouw kan in gewicht toenemen en als gevolg daarvan kan een eventuele aanleg voor suikerziekte of hoge bloeddruk tot uiting komen.

Voor wie is de prikpil niet geschikt.
De prikpil is niet geschikt voor vrouwen die onregelmatig bloedingen krijgt van onbekende oorzaak. Een vrouw die niet of niet meer menstrueert. Een vrouw die tijdens haar zwangerschap geelzucht heeft gehad.