HOE VINDT U ONZE WEBSITE?
 

Stg.Lobi Paramaribo is van maandag t/m zaterdag geopend voor het publiek.

De openingstijden zien er als volgt uit
ma, wo, do en vr:
07.15 – 15.00 u.
di: 07.15 – 18.30 u.
za: 08.00 - 12.00 u.
Let wel:
De aanmeldtijd voor de kliniek is wel één (1) uur voor sluiting. Dokterscontrole, borst- en prostaatonderzoek kan alleen op afspraak. Dit kan ook telefonisch.


Sterilisatie bij de man

Als men zeker is dat men geen kinderen (meer) wilt, dan biedt sterilisatie een goed alternatief. Bij de man wordt uit beide zaadleiders een klein stukje weggehaald. De stompjes worden afgebonden. Na de sterilisatie blijven de prostaat en de zaadblaasjes normaal functioneren. Na de sterilisatie moet er meestal nog 12 weken een andere vorm van anticonceptie worden toegepast, omdat er nog enkele zaadcellen in de zaadleiders kunnen zitten. 6 - 12 Weken na de ingreep wordt het sperma op zaadcellen gecontroleerd. Blijken er geen zaadcellen meer in de vloeistof te zitten, dan is de sterilisatie geslaagd. Sterilisatie heeft verder geen invloed op de seksuele beleving van de man.

Nadelen sterilisatie:
Effect treedt niet direct op

Voordelen sterilisatie:

  • Eenmalige, lichte ingreep.
  • Operatie risico is zeer geringBijverschijnselen:

  • Kort na de operatie: pijn, bloeduitsorting, soms plaatselijke infectie.
  • Ontsteking van de zaadbal.
  • Spontane reanastomose:
    Het kan gebeuren dat er een nieuwe verbinding ontstaat tussen zaadleiders en zaadballen waardoor de vruchtbaarheid weer tot stand komt. Dit is tegenwoordig bijna niet meer mogelijk, gezien de technieken die nu gebruikt worden.