HOE VINDT U ONZE WEBSITE?
 

Stg.Lobi Paramaribo is van maandag t/m zaterdag geopend voor het publiek.

De openingstijden zien er als volgt uit
ma, wo, do en vr:
07.15 – 15.00 u.
di: 07.15 – 18.30 u.
za: 08.00 - 12.00 u.
Let wel:
De aanmeldtijd voor de kliniek is wel één (1) uur voor sluiting. Dokterscontrole, borst- en prostaatonderzoek kan alleen op afspraak. Dit kan ook telefonisch.


Yam Algemeen
De International Planned Parenthood Federation,Western Hemisphere Region Inc.(IPPF/ WHR) heeft een netwerk van organisaties in het Oost-Caraïbisch Gebied dat vrouwen, mannen en jongeren voorziet van informatie betreffende seksuele- en reproductieve gezondheid. Elke van deze organisaties heeft ook een jeugdarm, Youth Advocacy Movement (YAM) genaamd. YAMs zijn een model van jongeren participatie in programma’s voor jongeren. De jonge leden (10 – 24 jaar) van de YAM ontwerpen strategiën om jongeren meer kennis bij te brengen betreffende seksuele- en reproductieve gezondheid. Ook proberen ze leeftijdsgenoten op hun gemak te stellen, de ‘drempelvrees’ te verlagen en gebruik te maken van de hulpverlening in gezinsplanningsklinieken.

Deze groep werd eerst de Under Twenty Club (UTC) genoemd en de leden waren dus inderdaad jonger dan 20 jaar. In 1998 is de naam UTC veranderd naar YAM om zodoende hun ‘missie’ beter tot uiting te laten komen: “Het versterken van jongeren om in staat te zijn om te kunnen omgaan met onderwerpen die betrekking hebben op de ontwikkeling van jongeren inclusief hun seksuele- en reproductieve gezondheidsrechten”.

Doel van de YAM:
Het versterken van Caraïbische jongeren om seksuele- en reproductieve gezondheid te bevorderen.

Subdoelen van de YAM:

  1. Het versterken van de capaciteit van Caraïbische YAMs om ondersteuning, informatie en leiderschap te verstrekken aan jonge mannen en vrouwen tussen de 10-24 jaar in seksuele- en reproductieve gezondheid voor adolescenten.
  2. Het versterken van YAMs mogelijkheid om een regionale stem te zijn voor jongeren door middel van het ontwikkelen van goede netwerken en het gebruik van informatie.
  3. Het verhogen van de toegang en het gebruik van seksuele- en reproductieve gezondheidsdiensten en educatieve hulpverlening onder Caraïbische jongeren.
  4. Het verhogen van het begrip voor seksuele- en reproductieve gezondheid en rechten onder jongeren, ouders en beleidsmakers door effectief gebruik te maken van de media.