Alle diensten van Stichting Lobi hebben een component counseling, bestaande uit pre- en post counseling. Het counselen voordat de service wordt verleend, de pre-counseling dus, is bedoelt om de werkelijke hulpvraag van de cliënt te achterhalen. Tijdens dit gesprek kan worden ingegaan op eventuele misconcepties bij de cliënt of simpel weg de cliënt van de juiste informatie voorzien.

De hulpverleners van Stichting Lobi zijn getraind om zich in te kunnen leven in de emotionele toestand van de cliënt, zij beschikken over de vereiste kennis en ervaring om de dienst naar tevredenheid van de cliënt te verlenen. Dit alles met waarborging van de confidentialiteit en met inachtneming van de privacy van de cliënt. Na de dienstverlening vindt de postcounseling plaats. In dit gesprek worden de resultaten rustig besproken en uitgelegd aan de cliënt.

Bij een negatieve uitslag (bv HIV, borstonderzoek, baarmoederhalskanker, prostaatkanker of een zwangerschapstest) wordt uitgelegd aan de cliënt wat het belang is van regelmatige screening, het handhaven van een negatieve HIV-status of het belang van het voorkomen van een ongewenste zwangerschap en/of abortus.

Bij een positieve uitslag wordt de cliënt gecounseld over het traject dat hij/zij mag verwachten. De cliënt krijgt alle gelegenheid om zijn/haar vragen te stellen aan de hulpverlener.

Contact Ons


Openingstijden:
Ma t/m Vr: 07:15 – 14:00u

Fajalobistraat 16

(597) 400444

lobi@lobisuriname.org

Hoe vindt u onze website?

Hoe vindt u onze website?

Flickr Gallery