Gaan voor een Gezonde Levensstijl
Ondanks al onze goede voornemens, is het vaak niet gemakkelijk om een gezonde levensstijl aan te nemen en te onderhouden. Bij Stichting Lobi, willen wij u daarom helpen met adviezen over hoe een gezonde levensstijl te hebben. Door een gezonde levensstijl aan te nemen, kunnen heel veel gezondheidsproblemen zoals diabetes, hoge cholesterol, hoge bloeddruk, overgewicht, diabetes, seksueel overdraagbare aandoeningen en ongunstige geboorte uitkomsten, worden voorkomen. U bent bij ons terecht voor een healthy lifestyle pakket van onderzoek en adviezen m.b.t. het aannemen en blijvend onderhouden van een gezonde levensstijl.  Dit zal u in staat stellen om de mooie dingen die u nastreeft in het leven op een gezonde en prettige manier te kunnen realiseren. 
Hieronder kunt u meer lezen over de beschikbare pakketten.

Screening van Cholesterol, glucose, bloeddruk en gewicht
Hoge cholesterol, hoge bloeddruk, diabetes en overgewicht, zijn risico factoren voor hart- en vaataandoeningen en beroertes. Omdat een verhoogd cholesterol gehalte en hoge bloeddruk geen merkbare symptomen geven, is het raadzaam om u regelmatig te laten testen. Ook bij diabetes, kunnen de symptomen zo mild zijn dat u het niet opmerkt. Dat geldt vooral voor diabetes type 2. Sommige mensen hebben pas door dat er iets mis is, wanneer symptomen de kop opsteken, als gevolg van langdurige schade veroorzaakt door de ziekte. Dan is er al schade en kan dat moeilijk worden teruggedraaid. Wat wel kan is dat u verdere schade kunt helpen beperken met een gezondere levensstijl.

Overgewicht, verhoogd ook het risico voor het ontstaan van bovengenoemde gezondheidsproblemen. U bent bij Stichting Lobi terecht voor het bepalen van uw waarden, en samen met ons of met uw huisarts kunt u uw gezondheidssituatie verder monitoren. 

Screening van seksueel overdraagbare aandoeningen
Door vaginale, orale of anale seks, loopt u risico op seksueel overdraagbare aandoeningen zoals bijvoorbeeld chlamydia, genitale herpes, gonorroe, HIV en trichomonas. Seksueel overdraagbare infecties zijn ernstige aandoeningen waarvoor behandeling nodig is. Sommige, zoals HIV, kunnen niet worden genezen en kunnen dodelijk zijn als het niet tijdig ontdekt en behandeld word. Bij Stichting Lobi kunt u behalve testen ook meer leren over seksueel overdraagbare aandoeningen en methoden om u zelf te beschermen tegen deze aandoeningen.

Preconceptie advies voor een gezonde zwangerschap
Als u eraan denkt om een baby te krijgen, is het niet te vroeg om zich klaar te maken voor een gezonde zwangerschap. Onze preconceptie adviezen richten zich op gezonde handelingen die u kunt verrichten, voor en tijdens uw zwangerschap, om de kans op een gezonde baby te vergroten. Denkt u maar aan het risico op een baby met een open ruggetje of met hartafwijkingen. Dat wilt u toch niet voor uw toekomstige baby? Voor sommige vrouwen duurt het enkele maanden om hun lichaam klaar te maken voor de zwangerschap. Voor andere vrouwen kan dit langer duren. Ook als dit niet uw eerste zwangerschap is, is het belangrijk om u voor te bereiden op een zo gezond mogelijke zwangerschap. Onderzoek naar chlamydia en glucose zijn enkele diensten die wij aanbieden in het kader van preconceptie. U moet weten dat bijvoorbeeld een onbehandelde Chlamydia uw kindje schade kan toebrengen bij de geboorte, soms kunnen ze zelfs blind geboren worden.

Bent u geïnteresseerd in onze healthy lifestyle pakketten, maak dan vandaag nog contact met onze kliniek. 

Contact Ons


Openingstijden:
Ma t/m Vr: 07:15 – 14:00u

Fajalobistraat 16

(597) 400444

lobi@lobisuriname.org

Hoe vindt u onze website?

Hoe vindt u onze website?

Flickr Gallery